זקוקים לסיוע משפטי באחד מהתחומים שלנו?

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

    חוב מזונות

    חוב מזונות

    האם יש לבן זוגך חוב מזונות שלא שולם? אין סיבה להתעכב עם הדברים! – צרו עמנו קשר עוד היום – נפנה אותך לאפיקים הנכונים לקבלת כספך על פי חוק: 077-7995056

    חוב המזונות שונה במהותו ובעל קדימות על חוב רגיל שכן הוא נקבע לאחר בדיקת יכולתו של החייב לשלם את מזונות ילדיו לצורך מימון מחייתם היום יומית.

    על רציונל זה עמדו בתי המשפט במספר הלכות וכך מפי כבוד השופטת דליה דורנר ברע"א 4033/98 טקאטש נ' טקאטש:

    חוב מזונות כמשמעותו בחוק מתייחס לסכום הפסוק שעל החייב לשלם למחייתו ולצרכיו היום-יומיים של בן משפחתו. כאמור, לשם גביית חוב מסוג זה נקבעו בחוק הסדרים מיוחדים השונים מדרך הגבייה של חובות פסוקים אחרים"

    ועל כן כפי שיפורט להלן המחוקק מבדיל בין חוב רגיל לחוב מזונות והדרכים לגבייתו.

    כאשר האם לעניין זה מחזיקה  בידיה פסק דין או הסכם גירושין בעל תוקף משפטי הקבוע את סכום המזונות והחייב משתמט מתשלום עומדות בפניה שתי אפשרויות :

    גביה מביטוח לאומי

    האחת הינה פניה למוסד לביטוח לאומי הקרוב למקום מגוריה. אין היא חייבת לפנות להוצאה לפועל לשם גבייתם של המזונות אך עליה לקחת בחשבון שקבלת דמי מזונות מהביטוח הלאומי עליה לעמוד בתקנות ובתעריף שנקבע. והסכום שיתקבל מהמל"ל יהא נמוך מהסכום שנפסק לה בבית המשפט.

    גביה דרך ההוצאה לפועל

    הדרך השנייה העומדת בפניה הינה גביית המזונות באמצעות ההוצאה לפועל, בה ניתן לנקוט בהליכים כגון עיקולי שכר, חסכונות, נכסים, עיכוב יציאה, עיכוב הוצאת רישיון נהיגה ועוד.

    בחוב רגיל בדרך כלל מוציא ראש ההוצל"פ צו פריסה לתשלומים לעומת חוב המזונות שכבר נפרס ונבדקה יכולתו של החייב לתשלום.

    לאור סעיף 74(ב) לחוק ההוצאה לפועל התשכ"ז, 1967, כאשר מדובר בחוב דמי מזונות החייב יכול להיאסר אף ללא הופעה לחקירת היכולת ועד 21 ימים במקום 7 ימים בחוב רגיל. וכאן לא נשקלים דרכים חילופיות למעט אם החייב עומד בתשלומיו. חוב מזונות לא יאוחד בתיקים בשל אי היכולת לפרוס את המזונות והכרזה על מוגבל באמצעים לא תכלול חוב מזונות.

    בנוסף דמי מחיה / החלק היחסי בעיקול משכורת אשר מופרש לחייב  לא יופרש בעת עיקול משכורת בשל חוב מזונות לחייב.

    על מגיש התביעה להוצאה לפועל לזכור כי עם פתיחת התיק עליו ליזום את הגשת הבקשות ואת כל הכרוך בכך לשם גביית הכספים המגיעים לו.לשם כך עליו להמתין כי האזהרה בדבר פתיחת התיק תגיע לחייב, האזהרה – הינה דרישה לתשלום תוך 21 יום . במידה והחייב משתמט רק לאחר מכן סלולה לו הדרך להתחיל בפעולות הגביה.

    עם קבלת האזהרה רשאי החייב להתגונן בטענת "פרעתי" במידה והחייב שילם מזונות ובכל זאת ננקטים כנגדו הליכי הוצאה לפועל. לשלם את החוב או להגיש בקשה לסעד זמני.

    מומלץ למי טוען כי הוא פרע את החוב לשמור את כל ההוכחות לתשלומי המזונות ולקבל אישור על תשלומים אלה כולל אישורים לצדדים שלישיים.

     כפי שניתן לראות – ישנן שתי דרכים לקבלת כספי חוב המזונות שלכם בחזרה. פנו אלינו עוד היום, נציג מקצועי יפנה אתכם לאפיקים הנכונים והמתאימים לכם: 077-7995056

    עוד בנושא

    עורך דין נחלות במושבים

    להמשך קריאה

    מהו תפקידו של עורך דין צוואות בחיפה?

    להמשך קריאה

    מהו תפקידו של עורך דין לענייני ירושה בחיפה?

    להמשך קריאה

    צפו בתהליך אצל

    עורך דין ירון גרוס

    מקיימים פגישה עם עורך הדין ירון גרוס

    מתחילים בהליך משפטי

    סיום תהליך משפטי

    מחפשים עו"ד מקצועי? ירון גרוס!

    מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

      יש לכם שאלה?

      אצל עורך דין ירון גרוס תמצאו את התשובה

      מה היא הגדרת רכוש משותף?

      כל זכות שניתנת להגדרה באופן כלכלי, רכוש שנצבר במהלך החיים המשותפים של בני הזוג לרבות,דירה, חסכונות,קופות גמל,ביטוחים, קרנות פנסיה, רכבים וכדומה. לגבי זוג שנישא לאחר החלת חוק יחסי ממון לא יבואו בחלוקת הרכוש, רכוש שצבר מי מבני הזוג טרם נישואיו, או מתנות וירושות שנתקבלו בתקופת הנישואין.

      מה קורה אם הוא הצליח ו"רוקן את חשבון הבנק"?

      במקרים כאלה בית המשפט בהתנהגות בן הזוג כסיכול זכויותיו של בן הזוג. ובחלוקת איזון משאבים יראו את הכסף שהוברח כאילו הוא שייך לבן הזוג שזכותו נשללה.

      למי הסמכות לדון בחלוקת רכוש?

      הן לבית המשפט לענייני משפחה והן לבית הדין הרבני הסמכות לדון בסוגית הרכוש. לבית המשפט לענייני משפחה ניתן להגיש תביעה עצמאית בענייני הרכוש בהנחה שלא הוגשה קודם תביעה לגירושין לבית הדין הרבני ונכרכה בה תביעה כנה לדון בסוגית הרכוש.

      מה קורה אם לאחר הגירושין הבעל / אישה מקבלים פיצויים, האם מגיע לבן הזוג השני חלק בהם?

      אין בעובדה זו בכדי לשלול את זכאותו של בן הזוג למחצית הרכוש.אך על מנת שבן הזוג לא יבריח נכסים בן הזוג שהנכסים אינם על שמו חייב להגיש בקשה לסעדים זמניים על מנת להבטיח את זכותו בהם וכאמור לשם מניעת הברחתם.

      מה קורה עם חלוקת הרכוש במקרה של בגידה?

      סעיף 8 לחוק יחסי ממון בין בני זוג מסמיך את בית המשפט לקבוע חלוקת רכוש לא שוויונית מטעמי צדק, היינו רשאי הוא על פי בקשת בן הזוג לקבוע שהרכוש לא יתחלק מחצה במחצה אלא על פי יחס אחר שיקבע . עם זאת נקבע בפסיקה כי בעניין חלוקת הרכוש לא תהא השפעה בשל בגידה על חלוקת הרכוש.

      קידום עורכי דין קידום עורכי דין