זקוקים לסיוע משפטי באחד מהתחומים שלנו?

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

    התנגדות לצוואה

    צוואה הינה מסמך משפטי אשר מותיר המצווה לשם חלוקת רכושו אחר לכתו מן העולם.

    בפרק הראשון לחוק הירושה סעיף 2 נאמר כי היורשים הינם על פי דין היינו : מי שהיה במות המוריש בן זוגו, ילדיו וצאצאיהם, הוריו וצאצאיהם, הורי הוריו וצאצאיהם (קרובי המוריש).

    הפרק שלעיל לא יחול במידה והמוריש הותיר צוואה שכן בבסיס חוק הירושה עומד עקרון החופש לצוות ורצונו של הנפטר. משמעותו כי האדם זכאי לצוות מה יעשה ברכושו לאחר הסתלקותו מן העולם.

    חוק הירושה מתיר עריכת צוואה במספר דרכים: צוואה הנעשית בכתב יד, בעדים, בפני רשות או בעל-פה. אך יש לעיתים כי הצוואה לא תשקף את רצון המוריש ואין היא כשרה מחמת פגמים שנפלו בה.

    אם כך היורשים על פי צוואה , אשר מבקשים ליישם את הוראותיה של הצוואה פונים לרשם לענייני ירושה לשם מתן צו לקיום הצוואה.

     

    מהו צו קיום צוואה?

    זהו צו אשר נותן הרשם לענייני ירושה והמקנה לצוואה תוקף משפטי מחייב. כאמור את הבקשה לקיומו מבקשים היורשים/או כל המעוניין בכך. בקשה למתן צו קיום צוואה מחייבת את פרסומה בעיתון יומי וברשומות וזאת על מנת לאפשר לכל המעוניין להתנגד לה באמצעות הרשם לענייני ירושה.

    אופן הגשת בקשת ההתנגדות לצוואה

    הבקשה להתנגדות תוגש בד"כ על ידי היורש (הפוטנציאלי)אשר הצוואה פסחה עליו, ולדעתו לא היה זה רצונו האמיתי של המוריש /על פי חוק ההתנגדות תביא את העניין לפתחו של בית המשפט המוסמך אשר ידון על תקפותה של הצוואה.

    המועד להגשת ההתנגדות לקיום צו הירושה הינו 14 ימים מיום פרסום הצו. ובסמכות הרשם להאריך את המועד על פי שיקול דעתו. אף אם המועד המקורי פקע וחלף לו.

    על פי תקנה 19 לתקנות הירושה ,על המתנגד להגיש את נימוקיו ולצרף את המסמכים הרלוונטיים התומכים והמבססים את בקשתו להתנגדות קיום הצו, כמו כן יש לצרף תצהיר המאומת על ידי עורך דין על כלל העובדות שנטענו. ולשם אגרה וייפויי כוח במידה והמתנגד מיוצג על ידי עו"ד. הבקשה להתנגדות תועבר עם הבקשה לצו קיום הירושה לדיון בבית המשפט לענייני משפחה אשר ידון בהתנגדות.

    התנגדות לצוואה עילות

    העילות עליהן יכול להעלות המתנגד הינן רבות וכוללות פגמים בצוואה, חוסר כשרות משפטית, השפעה בלתי הוגנת על המצווה כגון לחץ, איום, תרמית, אין הצוואה משקפת את רצון עושיה, אחת מהנהנים לקח חלק בעשייתה (פרט למצווה בעל פה) ועוד טענות שבסופן מקווה המתנגד להביא לפסילתה של הצוואה.

    נרחיב בעניין העילות:

    • צוואה אשר נערכה שלא בנוכחות עדים מחייבת את כתיבתה כולה בכתב יד המוריש.
    • אחד מהנהנים (יורשים) לקח חלק בעשייתה, היינו די בכך שהוא שימש כעד ,או לקח חלק בכתיבתה די בכך כדי לפוסלה.
    • המוריש אינו בריא מבחינה נפשית (פסול דין) /אין הוא מודע לטיבה וכתב את הצוואה מבלי להבין את משמעותה.
    • לחץ ואיומים אשר שיבשו עליו את דעתו בשל סכנה לחייו על ידי אנשים שאינם מיורשיו או מיורשיו.
    • צוואה אשר נערכה על ידי קטין (מי שטרם מלאו לו 18).
    • לאור זאת ,ובהתקיימות אחת מהעילות או יותר שמנינו לעיל בית המשפט מוסמך להורות על בטלות הצוואה או חלקה. על כן קיימת חשיבות רבה לקבלת יעוץ משפטי בעת התנגדות לצוואה/בקשה לקיומה.
    • חשוב לדעת שבמידה ובית המשפט יכריז על בטלותה של צוואה ולא נמצאה צוואה קודמת לבטלה .עיזבונו של המוריש יחולק על פי חוק הירושה.

    מחפשים עורך דין מומחה צוואות?

    צלצלו עכשיו לשיחת ייעוץ ראשונית בחינם עם ירון גרוס ושות' משרד עורכי דין אשר מתמחה בדיני משפחה, צוואות, ירושות ודיני גירושין ונשמח לעמוד לשירותכם. אנו מספקים ליווי משפטי מהמעלה הראשונה ברחבי ישראל ומתגאים בשנים של נסיון בתחום הצוואות לצד שלל הצלחות מרשימות.

    עוד בנושא

    עורך דין נחלות במושבים

    להמשך קריאה

    מהו תפקידו של עורך דין צוואות בחיפה?

    להמשך קריאה

    מהו תפקידו של עורך דין לענייני ירושה בחיפה?

    להמשך קריאה

    צפו בתהליך אצל

    עורך דין ירון גרוס

    מקיימים פגישה עם עורך הדין ירון גרוס

    מתחילים בהליך משפטי

    סיום תהליך משפטי

    מחפשים עו"ד מקצועי? ירון גרוס!

    מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

      בקשת התנגדות לצו קיום צוואה

      על מנת להגיש בקשת התנגדות לצו קיום צוואה יש צורך בהוכחה של עילה משמעותית לביטול הצו. הצו נכתב על ידי אדם קרוב המביע את רצונו האישי בכל הנוגע לחלוקת הרכוש שלנו. לצערנו קיימים מקרים בהם הצו נשמע כלא אמין, לא מדויק או לא נכון ולכן באפשרותם של בני המשפחה להגיש בקשה לביטולו של צו זה. את הגשת הבקשה יש לעשות בעזרתו ותיווכו של עורך דין. לקבלת ייעוץ בנושא ולשמיעת פרטים נוספים פנו אל עו"ד ירון גרוס אשר ייתן לכם מענה מקצועי ואנושי.

      העילות עבור בקשת התנגדות לצו קיום צוואה

      פעמים רבות בעת החשיפה אל צו הירושה אשר נכתב על ידי אחד הקרובים לכם מתגלה כי הצו אינו הולם את המציאות. בכדי לבדוק את העניין לעומקו ניתן להגיש בקשת התנגדות לצו אשר בוחנת באם הצו הינו מדויק ונכון כלפי כלל היורשים האפשריים. ישנן מספר עילות בגינן ניתן להתנגד לצו: בכל מקרה בה מתגלה טעות בתאריך, בהצהרתם של העדים, חתימה חסרה ועוד ניתן להגיש בקשת התנגדות. כאשר נראה כי חתימתו של בעל הצו אינה אמיתית ואינה זהה לחתימה המקורית ניתן להתנגד לו. במקרים בהם ניתן להוכיח כי הצוואה נכתבה על ידי הטיה חיצונית של אחד היורשים על כותב הצו ניתן להתנגד לצוואה ולבקש לפסול אותה. במקרים בהם בעל הצוואה היה אינו כשיר מבחינה קוגניטיבית בכדי לכתוב אותה, ניתן לבקש למנוע מצוואה זאת מלהתקיים.

      כיצד מגישים בקשה להתנגדות לצו קיום צוואה?

      תהליך הגשת הבקשה לכשעצמו אינו מסובך כיוון שהוא דורש הגשת מסמך משפטי אל הרשם וכן צירוף של מספר מסמכים נוספים אליו, ובכל זאת לעורך דין תפקיד משמעותי בהליך זה. תפקידו של העורך דין הוא למצוא את המסמכים הרלוונטיים המוכיחים כי העילה בגינה הוגשה בקשה להתנגדות קיום צו ירושה אכן נכונים ואקטואליים. בכל מקרה מעין זה עורך דין ירון גרוס ישמח לעמוד לשירותכם ולבחון את הנושא לעומקו בעזרת ניסיון של שנים רבות בתחום והיכרות עם עולם צווי הירושות נוכל להוכיח כל טענה ועילה בגינה אתם מבקשים לתבוע.

      הליך התנגדות לצוואה

      במקרים בהם נראה כי הצוואה של היקרים לכם אינה מהווה שיקוף נכון ואמיתי של מציאות החיים, ניתן להתחיל הליך התנגדות לצוואה. בהליך מעין זה ניתן על ידי הוכחות נכונות ומדויקות לגרום לביטולה של הצוואה המקורית. בכדי להגיע אל התוצאות הרצויות וכן על מנת להבין את התהליך לעומקו יש להיעזר בשירותיו של עורך דין בתחום דיני המשפחה והצוואות. עורך דין ירון גרוס, בעל ותק של שנים רבות בתחום, ישמח לתת מענה לכל שאלה שלכם.

      כיצד פועל הליך התנגדות לצוואה?

      הליך התנגדות לצוואה מתחיל בהגשת מסמך משפטי אל הרשם לענייני ירושה בכדי למנוע את קיום צו הירושה. על מנת לעבור את התהליך כראוי יש לעבור מספר שלבים: לאחר הגשת המסמך המשפטי יש להגיש כתב התנגדות אשר נכתב ונחתם על ידי עורך דין העוסק בתחום. אל כתב ההתנגדות יש לצרף את פרטיהם האישיים של כלל המתנגדים, פרטיו של המנוח, פרטיהם של כל הזוכים בצוואה, מהי סיבת ההתנגדות והמסמכים המוכיחים זאת וכן תצהיר חתום בידי עורך דין המאשר כי הינו תומך בסיבות הנ"ל. לאחר הגשת הבקשה הרשם בודק את כל הפרטים והמסמכים ובאם נראה כי אכן ישנה עילה לבקשת הביטול הם מועברים אל בית המשפט שם מתקבלת ההכרעה הסופית. ישנן מספר סיבות עיקריות בגינן ניתן להגיש בקשה להליך התנגדות לצוואה. כאשר אחת מהעילות הללו אכן מתקבלת קיים סיכוי סביר כי הבקשה אכן תתקבל.

      הגשת בקשה בעזרת עורך דין להליך התנגדות לצוואה

      תפקידו של עורך דין בתחום זה הינה חשובה ביותר כיוון שעורך דין טוב המכיר את התחום ידע לדייק את הבקשה ולאתר את הראיות ההכרחיות להוכיח כי הצוואה אכן פסולה וכי יש לבטלה. לכן, חשוב לבחור בעורך דין בעל ניסיון רב בתחום אשר ביכולתו לבצע את העבודה באופן המדויק ביותר. עורך דין ירון גרוס, בעל ותק של שנים רבות בתחום דיני המשפחה, ירושות וצוואות, ילווה אתכם לאורכו של כל התהליך על מנת שתוכלו למצות את זכויותיכם כיורשים חוקיים ולהנות מכל המגיע לכם. בעזרת כלים מקצועיים ויחסי אנוש מצוינים תגיעו גם אתם אל מחוז חפצכם.

      התנגדות לקיום צוואה

      ישנם לא מעט מצבים שבהם ברור לנו שכאשר אדם שקרוב לנו ילך לעולמו, הוא ישאיר לנו ירושה כזו או אחרת, אך בפועל מחכה לנו הפתעה. לא פעם ההפתעה שלילית ורחוקה מאוד ממה שציפינו, חשבנו או חיכינו לו, ולכן ברור מדוע התנגדות לקיום צוואה זו אפשרות שכדאי לשקול. אם אתם זקוקים לעזרה, רוצים שמישהו ינהל עבורכם את התהליך ויגדיל את הסיכוי שתצאו עם מבוקשכם, עוה"ד ירון גרוס הוא הכתובת הנכונה.

      התנגדות לקיום צוואה – מה הסיכוי שלכם לזכות?

      כאשר אדם חושב לבחור באפשרות כמו התנגדות לקיום צוואה אחד מהדברים הכי חשובים שמשפיעים על החלטותיו זו השאלה האם הוא יזכה בסופו של דבר אחרי כל התהליך. אומנם אין תשובה אחת נכונה לשאלה הזאת, אך בפועל אנחנו רואים שישנם כמה גורמים שיוכלו להשפיע על העניין: האם ההתנגדות הוגשה בזמן ובצורה המקובלת? האם הנימוקים והטיעונים בהתנגדות מפורטים בצורה משכנעת ונכונה? האם ישנה אסטרטגיה מאחורי הגשת ההתנגדות והאם זו אסטרטגיה טובה? במילים אחרות, אחד מאנשי המפתח שישפיעו על השאלה האם ההתנגדות שלכם תתקבל או לא, הוא עוה"ד שלכם. לכן יש טעם להשקיע ולבחור את עוה"ד הטוב ביותר, כי אם אתם כבר יוצאים למאבק על מה שמגיע לכם, למה שלא תבחרו את איש המקצוע המוביל בתחום?

      יש לכם שאלה?

      אצל עורך דין ירון גרוס תמצאו את התשובה

      מה היא הגדרת רכוש משותף?

      כל זכות שניתנת להגדרה באופן כלכלי, רכוש שנצבר במהלך החיים המשותפים של בני הזוג לרבות,דירה, חסכונות,קופות גמל,ביטוחים, קרנות פנסיה, רכבים וכדומה. לגבי זוג שנישא לאחר החלת חוק יחסי ממון לא יבואו בחלוקת הרכוש, רכוש שצבר מי מבני הזוג טרם נישואיו, או מתנות וירושות שנתקבלו בתקופת הנישואין.

      מה קורה אם הוא הצליח ו"רוקן את חשבון הבנק"?

      במקרים כאלה בית המשפט בהתנהגות בן הזוג כסיכול זכויותיו של בן הזוג. ובחלוקת איזון משאבים יראו את הכסף שהוברח כאילו הוא שייך לבן הזוג שזכותו נשללה.

      למי הסמכות לדון בחלוקת רכוש?

      הן לבית המשפט לענייני משפחה והן לבית הדין הרבני הסמכות לדון בסוגית הרכוש. לבית המשפט לענייני משפחה ניתן להגיש תביעה עצמאית בענייני הרכוש בהנחה שלא הוגשה קודם תביעה לגירושין לבית הדין הרבני ונכרכה בה תביעה כנה לדון בסוגית הרכוש.

      מה קורה אם לאחר הגירושין הבעל / אישה מקבלים פיצויים, האם מגיע לבן הזוג השני חלק בהם?

      אין בעובדה זו בכדי לשלול את זכאותו של בן הזוג למחצית הרכוש.אך על מנת שבן הזוג לא יבריח נכסים בן הזוג שהנכסים אינם על שמו חייב להגיש בקשה לסעדים זמניים על מנת להבטיח את זכותו בהם וכאמור לשם מניעת הברחתם.

      מה קורה עם חלוקת הרכוש במקרה של בגידה?

      סעיף 8 לחוק יחסי ממון בין בני זוג מסמיך את בית המשפט לקבוע חלוקת רכוש לא שוויונית מטעמי צדק, היינו רשאי הוא על פי בקשת בן הזוג לקבוע שהרכוש לא יתחלק מחצה במחצה אלא על פי יחס אחר שיקבע . עם זאת נקבע בפסיקה כי בעניין חלוקת הרכוש לא תהא השפעה בשל בגידה על חלוקת הרכוש.

      קידום עורכי דין קידום עורכי דין