זקוקים לסיוע משפטי באחד מהתחומים שלנו?

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

    חלוקת רכוש בגירושין

    הליך הגירושין הינו חלק מחייהם של רבים מהישראלים כיום. לאחר שהזוגיות פורחת ונראה כאילו לא תגמר לעולם, היא מגיעה לסופה. המספרים יוכלו לגבות את הדבר בקלות, היות ושליש מהישראלים שהתחתנו חווים גירושין בשלב כזה או אחר.

    כאשר בני הזוג עומדים בפני הליך הגירושין המעיק מבחינה נפשית, תעמוד למולם סוגיה אשר עלולה להיות קשה במיוחד מבחינתם. מדובר בחלוקת הרכוש. אף על פי שמדובר בנושא מורכב ומעורר מחלוקות רבות, על ידי שימוש בעורך הדין הנכון ניתן למזער נזקים ולהגיע לכדי צדק.

    חלוקת רכוש בגירושין איננה עסק פשוט וקל לביצוע, כמו שאולי זה נשמע לכם. הכלל הבסיסי הוא כי כל הרכוש שנצבר בין בני הזוג בתקופת נישואיהם מתחלק בתום הגירושין באופן שווה בין שניהם, ללא קשר על שם מי נרשם הרכוש. רכוש משותף כולל את הדירות של בני הזוג, מכוניות, חסכונות, קרנות גמל ופנסיה, עסקים פרטיים ואף מוניטין. לעומת זאת, רכוש שהיה שייך לאחד מבני הזוג מלפני תקופת הנישואין שלהם או מתנות וירושות שאחד מהם קיבל בתקופת הנישואין – אינם נחשבים לרכוש משותף אלא לרכושו הפרטי של בן הזוג. אלא אם כן, בן הזוג השני יצליח להוכיח כוונת שיתוף גם על מתנות וירושות אלו, דבר שיבטיח את הכנסתם לרשימת הרכוש המשותף.

    כל מה שחשוב לדעת לגבי חלוקת רכוש בגירושין

    שימו לב, כי חלוקת הרכוש המשותף תופסת גם לגבי הכיוון השני של המטבע – חובות והלוואות. חובות או הלוואות שנוצרו בזמן תקופת הנישואין נחשבים גם כן כחובות משותפים שחלים על שני בני הזוג באופן שווה. יוצא מן הכלל מצב בו מדובר על חובות או הלוואות שאינן קשורות לתא המשפחתי, כמו במקרה של הימורים או מעשים פליליים שחלים רק על מבצע הפעולה. על מנת לחלק את הרכוש המשותף שרשום רק על שמו של אחד מבני הזוג, יש צורך לבצע איזון משאבים. לפי חוק יחסי ממון ניתן לבצע איזון משאבים רק לאחר שהגירושין נכנסו לתוקף, לעומת זאת רכוש שרשום על שני בני הזוג ניתן לחלק בהסכמה בכל שלב.

    אופן החלוקה הנפוץ

    באופן כללי, נהוג שכל הרכוש שנצבר על ידי בני זוג במהלך חיי הנישואין, יתחלק באופן שווה. בלי שום קשר לשאלה על שם מי רשומה הבעלות על הנכס או הזכות.כאשר יהיה מדובר ברכוש או זכות שהיו בבעלות אחד מבני הזוג עוד מלפני החתונה, החוק קובע שלמעט מקרים קיצוניים יהיו, גם לעת גירושין, זכויות אלה בבעלות הצד שעל שמו רשומות הזכויות או הנכסים. אם בן הזוג ידרוש בעלות על נכסים ו/או זכויות אלה, הוא יצטרך להוכיח זיקה לזכויות אלה, כאשר חובת ההוכחה היא עליו בלבד.

     עורך דין עם ניסיון חלוקת רכוש בגירושין

    אם אתם מתעניינים בעורך דין בעל עם ניסיון עתיר שנים לצד הסמכה רלוונטית ועניינית, תשמחו לשמוע על ירון גרוס. מדובר בעורך דין אשר עוסק בתחום דיני המשפחה מזה יותר מ – 15 שנה. משרדו של עורך דין גרוס רשם הצלחות רבות, ביניהן ניתן למנות חיובים בגט, ביטול מזונות אישה בייצוג גברים אוהשגת מזונות נאים ללקוחות שהן נשים, והישגים רכושיים רבים לצדדים אותם ייצג.

    ישנם עוד מקרים רבים שניתן למנות אודות הישגיו של משרד עורך הדין ירון גרוס, אולם הדרך היעילה ביותר להתרשמות תהיה קביעת פגישת ייעוץ. אנו נשמח להאיר את עיניכם ולעזור לכם בצורה הטובה ביותר בכל הקשור לדיני המשפחה.

    עוד בנושא

    דיני משפחה בחיפה

    להמשך קריאה

    התנגדויות לצוואה בחיפה

    להמשך קריאה

    צפו בתהליך אצל

    עורך דין ירון גרוס

    מקיימים פגישה עם עורך הדין ירון גרוס

    מתחילים בהליך משפטי

    סיום תהליך משפטי

    מחפשים עו"ד מקצועי? ירון גרוס!

    מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

      יש לכם שאלה?

      אצל עורך דין ירון גרוס תמצאו את התשובה

      מה היא הגדרת רכוש משותף?

      כל זכות שניתנת להגדרה באופן כלכלי, רכוש שנצבר במהלך החיים המשותפים של בני הזוג לרבות,דירה, חסכונות,קופות גמל,ביטוחים, קרנות פנסיה, רכבים וכדומה. לגבי זוג שנישא לאחר החלת חוק יחסי ממון לא יבואו בחלוקת הרכוש, רכוש שצבר מי מבני הזוג טרם נישואיו, או מתנות וירושות שנתקבלו בתקופת הנישואין.

      מה קורה אם הוא הצליח ו"רוקן את חשבון הבנק"?

      במקרים כאלה בית המשפט בהתנהגות בן הזוג כסיכול זכויותיו של בן הזוג. ובחלוקת איזון משאבים יראו את הכסף שהוברח כאילו הוא שייך לבן הזוג שזכותו נשללה.

      למי הסמכות לדון בחלוקת רכוש?

      הן לבית המשפט לענייני משפחה והן לבית הדין הרבני הסמכות לדון בסוגית הרכוש. לבית המשפט לענייני משפחה ניתן להגיש תביעה עצמאית בענייני הרכוש בהנחה שלא הוגשה קודם תביעה לגירושין לבית הדין הרבני ונכרכה בה תביעה כנה לדון בסוגית הרכוש.

      מה קורה אם לאחר הגירושין הבעל / אישה מקבלים פיצויים, האם מגיע לבן הזוג השני חלק בהם?

      אין בעובדה זו בכדי לשלול את זכאותו של בן הזוג למחצית הרכוש.אך על מנת שבן הזוג לא יבריח נכסים בן הזוג שהנכסים אינם על שמו חייב להגיש בקשה לסעדים זמניים על מנת להבטיח את זכותו בהם וכאמור לשם מניעת הברחתם.

      מה קורה עם חלוקת הרכוש במקרה של בגידה?

      סעיף 8 לחוק יחסי ממון בין בני זוג מסמיך את בית המשפט לקבוע חלוקת רכוש לא שוויונית מטעמי צדק, היינו רשאי הוא על פי בקשת בן הזוג לקבוע שהרכוש לא יתחלק מחצה במחצה אלא על פי יחס אחר שיקבע . עם זאת נקבע בפסיקה כי בעניין חלוקת הרכוש לא תהא השפעה בשל בגידה על חלוקת הרכוש.

      קידום עורכי דין קידום עורכי דין