זקוקים לסיוע משפטי באחד מהתחומים שלנו?

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

    גירושין בישראל

    גירושין בישראל נקבעים אך ורק בבית דין רבני.  חוק שיפוט בתי דין רבניים (נישואין וגירושין) קובע כי:

    "ענייני נישואין וגירושין של יהודים בישראל אזרחי המדינה או תושביה יהיו בשיפוטם הייחודי של בתי הדין הרבניים".

    במילים אחרות, אנו למדים כי במדינת ישראל, במידה ויהודים שהם אזרחי ישראל או תושביה וחפצים להתגרש, יש להם רק כתובת אחת להשגת הגט: בית הדין הרבני. יותר מכך: אותו חוק גם מציין כי נישואין וגירושין של יהודים ייערכו בישראל עפ"י דין תורה. זוהי, כאמור לעיל, דרך המלך בגירושין כמו גם בנישואין. ואולם כל זאת כאשר מדובר ביהודים שנישאו עפ"י דת משה וישראל.

    גירושין בישראל אל מול נישואין אזרחיים

    לעומת זאת ניתן להינשא גם בנישואים אזרחיים מחוץ לגבולות המדינה, בקפריסין השכנה, למשל. כאן, חשוב להדגיש, בני הזוג שבחרו להינשא כך, מסיבותיהם (שיכולות לנוע ממניעות הלכתית כמו למשל כהן וגרושה או בשל חוסר רצון להתדיין בבתי דין עפ"י ההלכה), יירשמו במשרד הפנים כנשואים לכל דבר ועניין וכך אף יירשם בתעודות הזהות שלהם.

    גירושין בישראל עפ"י דין תורה הוא הליך לא פשוט ברוב המקרים ודורש מומחיות רבה וניסיון בתחום.

    גירושין בבית דין רבני בישראל עם עורך דין גירושין בחיפה

    משרד עו"ד גרוס עוסק בגירושין על כל הכרוך בכך, בבתי הדין הרבניים, שנים רבות, ויש בפירמה את הניסיון והידע הדרושים כדי לנווט את הליך הגירושין לחוף מבטחים.

    גירושין בישראל הם גם התרת נישואין של בני זוג שכל אחד הוא בעל דת שונה. כאן קיימת סמכות להתרת נישואין לבתי המשפט לענייני משפחה.

    נישואי קפריסין של יהודים יכול ויותרו בבית הדין הרבני. באחד מפסקי הדין כינה בית הדין את נישואי קפריסין ודומיהם: "נישואי בני נוח".

    משרד עורך הדין ירון גרוס מתמחה בכל ענייני הגירושין בישראל.

    עוד בנושא

    עורך דין נחלות במושבים

    להמשך קריאה

    מהו תפקידו של עורך דין צוואות בחיפה?

    להמשך קריאה

    מהו תפקידו של עורך דין לענייני ירושה בחיפה?

    להמשך קריאה

    צפו בתהליך אצל

    עורך דין ירון גרוס

    מקיימים פגישה עם עורך הדין ירון גרוס

    מתחילים בהליך משפטי

    סיום תהליך משפטי

    מחפשים עו"ד מקצועי? ירון גרוס!

    מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

      יש לכם שאלה?

      אצל עורך דין ירון גרוס תמצאו את התשובה

      מה היא הגדרת רכוש משותף?

      כל זכות שניתנת להגדרה באופן כלכלי, רכוש שנצבר במהלך החיים המשותפים של בני הזוג לרבות,דירה, חסכונות,קופות גמל,ביטוחים, קרנות פנסיה, רכבים וכדומה. לגבי זוג שנישא לאחר החלת חוק יחסי ממון לא יבואו בחלוקת הרכוש, רכוש שצבר מי מבני הזוג טרם נישואיו, או מתנות וירושות שנתקבלו בתקופת הנישואין.

      מה קורה אם הוא הצליח ו"רוקן את חשבון הבנק"?

      במקרים כאלה בית המשפט בהתנהגות בן הזוג כסיכול זכויותיו של בן הזוג. ובחלוקת איזון משאבים יראו את הכסף שהוברח כאילו הוא שייך לבן הזוג שזכותו נשללה.

      למי הסמכות לדון בחלוקת רכוש?

      הן לבית המשפט לענייני משפחה והן לבית הדין הרבני הסמכות לדון בסוגית הרכוש. לבית המשפט לענייני משפחה ניתן להגיש תביעה עצמאית בענייני הרכוש בהנחה שלא הוגשה קודם תביעה לגירושין לבית הדין הרבני ונכרכה בה תביעה כנה לדון בסוגית הרכוש.

      מה קורה אם לאחר הגירושין הבעל / אישה מקבלים פיצויים, האם מגיע לבן הזוג השני חלק בהם?

      אין בעובדה זו בכדי לשלול את זכאותו של בן הזוג למחצית הרכוש.אך על מנת שבן הזוג לא יבריח נכסים בן הזוג שהנכסים אינם על שמו חייב להגיש בקשה לסעדים זמניים על מנת להבטיח את זכותו בהם וכאמור לשם מניעת הברחתם.

      מה קורה עם חלוקת הרכוש במקרה של בגידה?

      סעיף 8 לחוק יחסי ממון בין בני זוג מסמיך את בית המשפט לקבוע חלוקת רכוש לא שוויונית מטעמי צדק, היינו רשאי הוא על פי בקשת בן הזוג לקבוע שהרכוש לא יתחלק מחצה במחצה אלא על פי יחס אחר שיקבע . עם זאת נקבע בפסיקה כי בעניין חלוקת הרכוש לא תהא השפעה בשל בגידה על חלוקת הרכוש.

      קידום עורכי דין קידום עורכי דין