טובת הילד תמיד תהיה הנר לאורו פועל בית המשפט בכל הקשור למשמורת ילדים. אנו בפירמת עורך דין גירושין ירון גרוס פועלים להוכיח כי טובת הילד היא דווקא אצל המיוצגים שלנו. צרו עמנו קשר עוד היום למידע נוסף.
סעיף 3 (ב) לחוק שיווי זכויות האישה – קובע שאין באפוטרופסות הטבעית השווה של ההורים הביולוגים על ילדיהם כדי לפגוע בכוחו של בית המשפט להגן עליהם, היינו עקרון טובת הילד .
סעיף 14 לחוק האפוטרופסות מפרט את חובותיהם של ההורים כלפי ילדיהם היינו דאגה לרווחתו, חינוכו ועוד. אך בהמשך בסעיף 17 מדגיש המחוקק כי חייבים ההורים לנהוג לטובת הקטין כדרך שהורים מסורים היו נוהגים.
הורים החיים בנפרד ולא באו להסכם משמורת או הגיעו וזה לא בוצע, בית המשפט יקבע את העניין כפי שיראה לו לטובת הקטין, ובלבד שילדים עד גיל 6 יהיו אצל אמם אם אין סיבות מיוחדות להורות אחרת.
טובת הילד – הסבר במילים פשוטות
כאמור, השימוש הנפוץ ביותר במושג טובת הילד נעשה עם פקיעת חוזה הנישואין של בני זוג במשפחה המונה ילדים, פעמים רבות הופכת הסוגיה של מקום גידולם של הילדים למחלוקת בין שני ההורים אשר עוברים ברקע תהליך גירושין שהוא לרוב לא פשוט רגשית וכלכלית.
פקידי רווחה ובתי משפט נדרשים לקבל החלטה שתעדיף את אחד הצדדים, ובמקרה כזה עקרון טובת הילד ינחה את בית המשפט בקביעת ההורה שיקבל חזקה על הילדים אותו עקרון המעדיף את טובת הילד על פני טובת ההורים או רצונם.
אין ספק – ההחלטה לגבי טובת הילד יכולה ליפול על קוצו של יוד. אתם מוזמנים לפנות אלינו עוד היום- עורך דין מומחה ילווה אתכם לאורך כל התהליך המשפטי! לחצו כאן ליצירת קשר
מהי טובת הילד?
טובת הילד היא מכלול התנאים בהם הילד יגדל במקום הטוב ביותר עבורו. כאשר בית המשפט מחליט במקרים מסוימים על משמורת אב, מדובר בדרך כלל במקרים בהם ראה בית המשפט כי טובת הילד מחייב החלטה כזו.
טובת הילד תבחן בבית המשפט מכמה היבטים. יביאו בחשבון את רצונו של הילד כפי שהוא מביע אותו, אם כי עניין זה יבחן בקפידה שכן לעיתים רצונו של הילד מתנגש עם טובתו, יבחנו התפתחותו הרגשית, שכלית אל מול גילו.
ככל שגילו של הילד גבוה יותר כן תינתן חשיבות רבה לדעתו. מידת התעקשותו להשאר עם הורה זה או אחר ובדיקת הסיבה האמיתית אל מול שיקולים אחר אשר יעדם לקבוע כיצד תשפיע ההחלטה על הישארותו של הילד עם הורה מסוים לאורך זמן ועוד.
בית המשפט יבדוק אם הילד מושפע מהסובב אותו , היינו אם הינו נתון להסתה והשפעה חיצונית על יד אחד מהוריו. בית המשפט במקרים אלה ואחרים המחייבים התרשמות ללא התערבות חיצונית יכול ויזמן את הילד לשיחה ללא נוכחות הוריו.