זקוקים לסיוע משפטי באחד מהתחומים שלנו?

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

    התנגדויות לצוואה בחיפה

    המשמעות של התנגדויות לצוואה היא בעצם נקיטה של הליך משפטי שמטרתו לגרום לפסילתה של כל הצוואה או חלק ממנה. בדרך כלל נוקטים בהליך זה, כאשר צוואת הנפטר אינה תואמת את הרצונות שהוא הביע במהלך חייו. למשל, אב שנפטר והוריש את כל הונו לחברתו החדשה, מבלי להשאיר חלק מהרכוש לילדיו הביולוגיים. כנ"ל לגבי אם שהשאירה בצוואתה הוראה לנשל את אחד מילדיה מהרכוש שלה. במקרים כאלו ניתן לפנות לעורך דין שמתמחה התנגדויות לצוואה ולבקש את עזרתו בעניין. ניתן להוכיח את אי קבילותה של הצוואה או הוראות מסוימות בה, במידה והנפטר היה תחת השפעה בלתי הוגנת בזמן שערך את צוואתו.

    כל מה שרציתם לדעת לגבי התנגדויות לצוואה

    ברמה העקרונית מערכת המשפט בארץ נוטה לכבד את רצון המת ולפעול לפי הצוואה שהוא השאיר. נקודת המוצא כאן היא זכות האדם לחירות על קניינו וכן היכולת להוריש באחרית ימיו את הקניין למי שהוא ירצה. אך עם זאת, יש לשים לב כי הצוואה נכתבה ללא השפעה של גורם כלשהו שיצא נשכר מהוראות הצוואה. לדוגמא, אדם שגרם לנפטר לבודד את עצמו ממשפחתו ולהוריש לו את כל רכושו, יחשב כהשפעה חיצונית אסורה וצוואה זו ניתן לבטל עקב השפעה בחתי הוגנת. חוק הירושה בארץ מאפשר לערוך צוואה קבילה משפטית בכתב, בעל פה, בפני עדים או בפני רשות. כל אחת מהדרכים האלה חייבת לעמוד בכללים דקדקניים, אחרת ניתן לבטל את הצוואה בשל פגמים בעריכתה.

    עורך דין ירון גרוס מתמחה בענייני ירושות וניתן לפנות אליו במטרה לקבל ייעוץ והכוונה בנוגע לביטול צוואה. אם אתם סבורים כי הצוואה של אדם קרוב אליכם אינה משקפת את רצונותיו בחיים, התקשרו עוד היום ותזכו לייעוץ מקצועי

    עוד בנושא

    כל מה שכדאי להכיר על עו"ד לענייני משפחה

    להמשך קריאה

    לעבור תהליך מורכב בגירושין עם עו"ד מומחה

    להמשך קריאה

    עו"ד מומחה לצוואות שרואה את כל התמונה

    להמשך קריאה

    צפו בתהליך אצל

    עורך דין ירון גרוס

    מקיימים פגישה עם עורך הדין ירון גרוס

    מתחילים בהליך משפטי

    סיום תהליך משפטי

    מחפשים עו"ד מקצועי? ירון גרוס!

    מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

      יש לכם שאלה?

      אצל עורך דין ירון גרוס תמצאו את התשובה

      מה היא הגדרת רכוש משותף?

      כל זכות שניתנת להגדרה באופן כלכלי, רכוש שנצבר במהלך החיים המשותפים של בני הזוג לרבות,דירה, חסכונות,קופות גמל,ביטוחים, קרנות פנסיה, רכבים וכדומה. לגבי זוג שנישא לאחר החלת חוק יחסי ממון לא יבואו בחלוקת הרכוש, רכוש שצבר מי מבני הזוג טרם נישואיו, או מתנות וירושות שנתקבלו בתקופת הנישואין.

      מה קורה אם הוא הצליח ו"רוקן את חשבון הבנק"?

      במקרים כאלה בית המשפט בהתנהגות בן הזוג כסיכול זכויותיו של בן הזוג. ובחלוקת איזון משאבים יראו את הכסף שהוברח כאילו הוא שייך לבן הזוג שזכותו נשללה.

      למי הסמכות לדון בחלוקת רכוש?

      הן לבית המשפט לענייני משפחה והן לבית הדין הרבני הסמכות לדון בסוגית הרכוש. לבית המשפט לענייני משפחה ניתן להגיש תביעה עצמאית בענייני הרכוש בהנחה שלא הוגשה קודם תביעה לגירושין לבית הדין הרבני ונכרכה בה תביעה כנה לדון בסוגית הרכוש.

      מה קורה אם לאחר הגירושין הבעל / אישה מקבלים פיצויים, האם מגיע לבן הזוג השני חלק בהם?

      אין בעובדה זו בכדי לשלול את זכאותו של בן הזוג למחצית הרכוש.אך על מנת שבן הזוג לא יבריח נכסים בן הזוג שהנכסים אינם על שמו חייב להגיש בקשה לסעדים זמניים על מנת להבטיח את זכותו בהם וכאמור לשם מניעת הברחתם.

      מה קורה עם חלוקת הרכוש במקרה של בגידה?

      סעיף 8 לחוק יחסי ממון בין בני זוג מסמיך את בית המשפט לקבוע חלוקת רכוש לא שוויונית מטעמי צדק, היינו רשאי הוא על פי בקשת בן הזוג לקבוע שהרכוש לא יתחלק מחצה במחצה אלא על פי יחס אחר שיקבע . עם זאת נקבע בפסיקה כי בעניין חלוקת הרכוש לא תהא השפעה בשל בגידה על חלוקת הרכוש.

      קידום עורכי דין קידום עורכי דין