זקוקים לסיוע משפטי באחד מהתחומים שלנו?

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

    עורך דין צוואות בחיפה

    צוואתו של אדם הינה בקשתו האחרונה, צו חוקי ומסורתי אותו יש לכבד במלואו ולעקוב אחר הוראותיו. תושבי חיפה והסביבה המעוניינים בעריכת צוואה איכותית בעלת תוקף משפטי, יוכלו לפנות אל עורך דין צוואות בחיפה והסביבה.

    חשוב לציין, כי על מנת להקנות לצוואה תוקף רשמי יש לקבל חתימת הנוטריון עליה. החתימה עצמה מאשרת כי האדם המצווה היה כשיר לערוך אותה, ועשה זאת בעצמו ובמודעות מוחלטת אליה. במקרה בו קיים ספק מכל סיבה שהיא לגבי כשירותו של האדם המצווה, יתעורר צורך בחוות דעת רפואית לגבי כשירותו.

    עורך דין צוואות בחיפה והמקרים המיוחדים עמם עלול להתמודד

    עורך דין צוואות בחיפה חייב להכיר את כל המקרים המיוחדים בהם עלול יהיה להיתקל:

    • צוואה פסולה – צוואה פסולה הינה צוואה שנכתבה כאשר האדם המצווה לא היה כשיר מספיק כדי להבין את הנכתב, את השלכות הכתוב, ועוד. בנוסף לכך, במידה והאדם שהצוואה עוסקת בו היה מעורב בעריכתה או כאשר השפיע בצורה לא הוגנת על כתיבתה – תהיה הצוואה פסולה.
    • ביטול צוואה – יוכל לנבוע מסיבות רבות; לדוגמא כתיבת צוואה חדשה המבטלת את הצוואה הישנה יותר, במידה ונמצא פגם כלשהו בצוואה, או שכותב הצוואה לא היה כשיר בעת עריכתה.
    • הסתלקות מעיזבון – ישנם מצבים בהם היורשים על פי הצוואה, יתנערו מהנכסים שהורישו להם.
    • ירושה ללא צוואה – ישנם מקרים בהם המנוח לא משאיר אחריו צוואה. במצב זה רכושו יחולק על פי חוק הירושה במדינת ישראל.

    מסמך משפטי חזק ומחייב?

    אין ספק שלצוואה יש כוח על פי חוק. ואמנם, היא עודנה מקור לסכסוכים. במקרה בו אדם יחוש מקופח מידי הצוואה שנכתבה, יתנגד כנראה לקיומה ולכוחה מול בית המשפט וינסה להביא לפסילתה כאשר הטענות המובילות הינן השפעה בלתי הוגנת, זיוף חתימה, תרמית, ועוד. עורך הדין ירון גרוס – בקיא ובתחום הירושות, מזמין אתכם לייעוץ והכוונה.

    עוד בנושא

    עורך דין נחלות במושבים

    להמשך קריאה

    מהו תפקידו של עורך דין צוואות בחיפה?

    להמשך קריאה

    מהו תפקידו של עורך דין לענייני ירושה בחיפה?

    להמשך קריאה

    צפו בתהליך אצל

    עורך דין ירון גרוס

    מקיימים פגישה עם עורך הדין ירון גרוס

    מתחילים בהליך משפטי

    סיום תהליך משפטי

    מחפשים עו"ד מקצועי? ירון גרוס!

    מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

      יש לכם שאלה?

      אצל עורך דין ירון גרוס תמצאו את התשובה

      מה היא הגדרת רכוש משותף?

      כל זכות שניתנת להגדרה באופן כלכלי, רכוש שנצבר במהלך החיים המשותפים של בני הזוג לרבות,דירה, חסכונות,קופות גמל,ביטוחים, קרנות פנסיה, רכבים וכדומה. לגבי זוג שנישא לאחר החלת חוק יחסי ממון לא יבואו בחלוקת הרכוש, רכוש שצבר מי מבני הזוג טרם נישואיו, או מתנות וירושות שנתקבלו בתקופת הנישואין.

      מה קורה אם הוא הצליח ו"רוקן את חשבון הבנק"?

      במקרים כאלה בית המשפט בהתנהגות בן הזוג כסיכול זכויותיו של בן הזוג. ובחלוקת איזון משאבים יראו את הכסף שהוברח כאילו הוא שייך לבן הזוג שזכותו נשללה.

      למי הסמכות לדון בחלוקת רכוש?

      הן לבית המשפט לענייני משפחה והן לבית הדין הרבני הסמכות לדון בסוגית הרכוש. לבית המשפט לענייני משפחה ניתן להגיש תביעה עצמאית בענייני הרכוש בהנחה שלא הוגשה קודם תביעה לגירושין לבית הדין הרבני ונכרכה בה תביעה כנה לדון בסוגית הרכוש.

      מה קורה אם לאחר הגירושין הבעל / אישה מקבלים פיצויים, האם מגיע לבן הזוג השני חלק בהם?

      אין בעובדה זו בכדי לשלול את זכאותו של בן הזוג למחצית הרכוש.אך על מנת שבן הזוג לא יבריח נכסים בן הזוג שהנכסים אינם על שמו חייב להגיש בקשה לסעדים זמניים על מנת להבטיח את זכותו בהם וכאמור לשם מניעת הברחתם.

      מה קורה עם חלוקת הרכוש במקרה של בגידה?

      סעיף 8 לחוק יחסי ממון בין בני זוג מסמיך את בית המשפט לקבוע חלוקת רכוש לא שוויונית מטעמי צדק, היינו רשאי הוא על פי בקשת בן הזוג לקבוע שהרכוש לא יתחלק מחצה במחצה אלא על פי יחס אחר שיקבע . עם זאת נקבע בפסיקה כי בעניין חלוקת הרכוש לא תהא השפעה בשל בגידה על חלוקת הרכוש.

      קידום עורכי דין קידום עורכי דין