זקוקים לסיוע משפטי באחד מהתחומים שלנו?

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

    סוגיית בן ממשיך בירושה

    סוגיות ירושה עשויות להיות סבוכות ומפותלות יותר מאשר חלוקת רכוש על ידי צוואה או צו ירושה. כאשר הדבר נוגע לנחלות חקלאיות כדאי להכיר את המושג בן ממשיך. מושג זה מגדיר מי זכאי לרשת את השטח החקלאי בבוא העת :

    מדובר בבן אחד בלבד או בנכד אחד הרשאי להחזיק בנחלה מכוח התחייבות של הוריו או מכוח ירושה במשק החקלאי. הבן הממשיך בונה את ביתו בחלקה הסמוכה לבית הוריו, מעבד את האדמות יחד עם הוריו ולאחר פטירתם הוא הופך לבעלים החוקי של הנחלה.

    מנהל מקרקעי ישראל שם לעצמו מטרה לשמור על אחדות החלקות ולמנוע את פיצולן, לכן על פי חוק מותר למנות רק בן ממשיך אחד. הדבר עוזר לשמר את המשק החקלאי ואת ייעודו.

    איך ממנים בן ממשיך?

    ישנם שני סוגי חוזים המסדירים את היחסים בין מנהל מקרקעי ישראל וחברי המושב :

    האחד הוא הסכם משולש והשני הוא הסכם דו-צדדי. סוג ההסכם החל על המשק יקבע את אופן מינויו של הבן הממשיך. על בעלי המשק, הוריו של הבן הממשיך, להגיש בקשה לסוכנות היהודית וכן למנהל מקרקעי ישראל למנות את בנם לבן ממשיך. חשוב לדעת כי זכויות הבן הממשיך ירשמו במנהל מקרקעי ישראל רק לאחר פטירת הוריו. במקרים מסוימים ניתן לבטל את החוזה למינוי של הבן הממשיך.

    עו"ד ירון גרוס – עורך דין מוביל לצדכם

    על מנת לטפל בנושאים אלה כמו גם בנושאים אחרים הנוגעים לענייני משפחה תוכלו לפנות למשרד עו"ד ירון גרוס, אשר פעיל משנת 1999 וטיפל בהצלחה באלפי תיקים, כולל במקרים סבוכים ומורכבים ביותר. הנושאים בהם עוסק המשרד כוללים בין היתר:

    • גירושין בבית המשפט ובבית הדין הרבני.
    • הסכמי ממון.
    • חלוקת רכוש ואיזון משאבים.
    • משמורת, הסדרי ראיה ודמי מזונות.
    • ירושות וצוואות.
    • בן ממשיך.

    במידה והנכם עומדים בפני אחד המקרים הנ"ל אל תמתינו רגע נוסף. פנו אלינו כעת והשכירו את שירותיו של עורך דין מוביל שיעמוד לצדכם לכל אורך הדרך.

    עוד בנושא

    עורך דין נחלות במושבים

    להמשך קריאה

    מהו תפקידו של עורך דין צוואות בחיפה?

    להמשך קריאה

    מהו תפקידו של עורך דין לענייני ירושה בחיפה?

    להמשך קריאה

    צפו בתהליך אצל

    עורך דין ירון גרוס

    מקיימים פגישה עם עורך הדין ירון גרוס

    מתחילים בהליך משפטי

    סיום תהליך משפטי

    מחפשים עו"ד מקצועי? ירון גרוס!

    מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

      יש לכם שאלה?

      אצל עורך דין ירון גרוס תמצאו את התשובה

      מה היא הגדרת רכוש משותף?

      כל זכות שניתנת להגדרה באופן כלכלי, רכוש שנצבר במהלך החיים המשותפים של בני הזוג לרבות,דירה, חסכונות,קופות גמל,ביטוחים, קרנות פנסיה, רכבים וכדומה. לגבי זוג שנישא לאחר החלת חוק יחסי ממון לא יבואו בחלוקת הרכוש, רכוש שצבר מי מבני הזוג טרם נישואיו, או מתנות וירושות שנתקבלו בתקופת הנישואין.

      מה קורה אם הוא הצליח ו"רוקן את חשבון הבנק"?

      במקרים כאלה בית המשפט בהתנהגות בן הזוג כסיכול זכויותיו של בן הזוג. ובחלוקת איזון משאבים יראו את הכסף שהוברח כאילו הוא שייך לבן הזוג שזכותו נשללה.

      למי הסמכות לדון בחלוקת רכוש?

      הן לבית המשפט לענייני משפחה והן לבית הדין הרבני הסמכות לדון בסוגית הרכוש. לבית המשפט לענייני משפחה ניתן להגיש תביעה עצמאית בענייני הרכוש בהנחה שלא הוגשה קודם תביעה לגירושין לבית הדין הרבני ונכרכה בה תביעה כנה לדון בסוגית הרכוש.

      מה קורה אם לאחר הגירושין הבעל / אישה מקבלים פיצויים, האם מגיע לבן הזוג השני חלק בהם?

      אין בעובדה זו בכדי לשלול את זכאותו של בן הזוג למחצית הרכוש.אך על מנת שבן הזוג לא יבריח נכסים בן הזוג שהנכסים אינם על שמו חייב להגיש בקשה לסעדים זמניים על מנת להבטיח את זכותו בהם וכאמור לשם מניעת הברחתם.

      מה קורה עם חלוקת הרכוש במקרה של בגידה?

      סעיף 8 לחוק יחסי ממון בין בני זוג מסמיך את בית המשפט לקבוע חלוקת רכוש לא שוויונית מטעמי צדק, היינו רשאי הוא על פי בקשת בן הזוג לקבוע שהרכוש לא יתחלק מחצה במחצה אלא על פי יחס אחר שיקבע . עם זאת נקבע בפסיקה כי בעניין חלוקת הרכוש לא תהא השפעה בשל בגידה על חלוקת הרכוש.

      קידום עורכי דין קידום עורכי דין