זקוקים לסיוע משפטי באחד מהתחומים שלנו?

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

    הסכם ממון

    חוק יחסי הממון בין בני זוג מאפשר לבני הזוג לערוך ביניהם הסכם ממון, שיסדיר את כל הנושאים הרכושיים בין הצדדים לעת פירוד. בהיעדר הסכם ממון יחול ההסדר הנורמטיבי שבחוק שעיקרו איזון משאבים. הנה כי כן החוק עצמו מעניק לצדדים את האפשרות לקבוע את עתידם בהסכם הגובר על ההסדר הקבוע בו. יש המנצלים זכות זו, ויש כאלה ששמים את יהבם על ההסדר הנורמטיבי.
    נכון שכשבאים להתחתן לא חושבים כלל על פירוד ופקיעת נישואין, ומי שמביע את רצונו לערוך הסכם ממון מעורר, לרוב, אנטגוניזם אצל בן הזוג, הטוען בדרך כלל כי מדובר בפגיעה קשה ברומנטיקה וביחסי האמון.

    עריכת הסכם ממון על ידי עורך דין גירושין היא חשובה לפני הנישואין. הסכם טרום נישואין יכול שיאושר ע"י ערכאה שיפוטית, נוטריון (ובלבד שעמד על כך שהצדדים עשו את ההסכם מתוך רצון חופשי ותוך הבנת משמעותו ותוצאותיו) וכן ע"י רושם הנישואין, שחובתו על פי החוק הוא ליידע את הצדדים כי באי עריכת הסכם ממון הם מחילים על עצמם את ברירת המחדל שבחוק.

    הסכם ממון של טרום נישואין

    הסכם ממון של טרום נישואין מעביר, בעצם, מידע ויש בו צפיות וכמעט ודאות. כמעט, משום שבתי המשפט כבר פסקו במספר מקרים כי במהלך חיי הנישואין נכרת הסכם מכללא, כלומר הסכם משתמע, המשנה את הוראות הסכם הממון. כדי לצמצם את הסיכון לפרשנויות של הסכמים מכללא, יש "לרענן" מעת לעת את הסכם טרום הנישואין.

    הסכם ממון יכול שייערך גם במהלך הנישואין וכמובן לעת פירוד. הסכם ממון כזה חוסך לצדדים התדיינויות מיותרות תוך "בזבוז" משאבים כספיים ובעיקר נפשיים. הסכם כזה מחייב אישור של ערכאה מוסמכת: בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני.

    חוק יחסי הממון בין בני זוג מאפשר גם לערוך הסכמים בין בני הזוג על נכסים ששווים לא יאוזן בין הצדדים לעת פקיעת הנישואין ויישארו בבעלותו של צד אחד לעת גירושין. ככלל ניתן לערוך גם הסכמים כלליים שאינם הסכמי ממון אף ללא אישור בית משפט.

    לעתים נדרשת פרשנות להסכם שנכרת בין בני זוג: האם זהו הסכם ממון או הסכם כללי. המבחן המרכזי להבחנה בין שני ההסכמים הוא: האם ההסכם צופה פני גירושין או לא.

    עוד בנושא

    עורך דין נחלות במושבים

    להמשך קריאה

    מהו תפקידו של עורך דין צוואות בחיפה?

    להמשך קריאה

    מהו תפקידו של עורך דין לענייני ירושה בחיפה?

    להמשך קריאה

    צפו בתהליך אצל

    עורך דין ירון גרוס

    מקיימים פגישה עם עורך הדין ירון גרוס

    מתחילים בהליך משפטי

    סיום תהליך משפטי

    מחפשים עו"ד מקצועי? ירון גרוס!

    מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

      הסכם ממון בחיפה

      עריכת הסכם ממון בחיפה הינה אחד התחומים בהם עוסק משרדו של עו"ד ירון גרוס. בשנים האחרונות אנו רואים כי יותר ויותר זוגות בוחרים לערוך הסכם ממון טרם נישואיהם וזאת על מנת לשמור על הזכויות השייכות להם במידה של גירושין חלילה. בעולם בו מספר הזוגות המתגרשים רק הולך ועולה מידי שנה אין ספק מדוע הם בוחרים באופציה זאת. על מנת לשמוע מעט יותר על הנושא ובכדי לקבל מענה לשאלות נוספות פנו כבר היום למשרדנו.

      מה כולל הסכם ממון בחיפה?

      הסכם ממון הינו מסמך משפטי לכל דבר הנערך בין בני הזוג קודם נישואיהם ומטרתו הינה לאפשר ידיעה ברורה של חלוקת הרכוש בין בני הזוג במקרה של גירושין בעתיד. מסמך זה נועד להגן על אחד מהצדדים או על שניהם. מכיוון שמדובר בתהליך מעט מורכב הכולל פרטים קטנים וחשובים כדאי להיעזר בשירותיו של עורך דין. הסכם זה חולש על שלושה תחומים עיקריים:

      • הרכוש הקיים – הרכוש איתו הגיע כל אחד מבני הזוג אל הנישואים והוא כולל נכסים, השקעות, עסקים, מיטלטלין ועוד. תהליך ההסכם כולל תיאור מפורט של מה עתיד לקרות עם רכוש זה במקרה של פרידה.
      • הרכוש שנצבר – כל הרכוש המשותף של בני הזוג אשר נצבר ונאסף בתקופת נישואיהם וכולל אף הוא נכסים, מיטלטלין, השקעות למיניהן ועוד.
      • הסדר החלוקה – זהו החלק הקריטי והחשוב ביותר בהסכם מעין זה והוא מדבר על החלוקה העתידית של הרכוש בפועל במקרה והקשר בין בני הזוג מגיע אל קיצו.

      הסכם ממון על ידי עורך דין

      הסכם ממון הינו הסכם בעל חשיבות רבה במיוחד עבור זוגות המגיעים לשלב הנישואים בחייהם עם ממון רב. על מנת להגיע להסכם מדויק אשר שומר באופן שווה על הזכויות של שני הצדדים מומלץ להיעזר בשירותיו של עורך דין המתמחה בתחום זה. אם אתם גרים באזור חיפה והקריות עו"ד ירון גרוס הינו הכתובת הנכונה ביותר עבורכם. בעזרת היכרות של שנים רבות עם תחום דיני המשפחה והתעמקות רבה בהסכמי ממון משרדנו יוכל ללוות אתכם בתהליך ולהוביל לכך ששני הזוגות יחתמו על המסמך כאשר הם חשים מרוצים.

      יש לכם שאלה?

      אצל עורך דין ירון גרוס תמצאו את התשובה

      מה היא הגדרת רכוש משותף?

      כל זכות שניתנת להגדרה באופן כלכלי, רכוש שנצבר במהלך החיים המשותפים של בני הזוג לרבות,דירה, חסכונות,קופות גמל,ביטוחים, קרנות פנסיה, רכבים וכדומה. לגבי זוג שנישא לאחר החלת חוק יחסי ממון לא יבואו בחלוקת הרכוש, רכוש שצבר מי מבני הזוג טרם נישואיו, או מתנות וירושות שנתקבלו בתקופת הנישואין.

      מה קורה אם הוא הצליח ו"רוקן את חשבון הבנק"?

      במקרים כאלה בית המשפט בהתנהגות בן הזוג כסיכול זכויותיו של בן הזוג. ובחלוקת איזון משאבים יראו את הכסף שהוברח כאילו הוא שייך לבן הזוג שזכותו נשללה.

      למי הסמכות לדון בחלוקת רכוש?

      הן לבית המשפט לענייני משפחה והן לבית הדין הרבני הסמכות לדון בסוגית הרכוש. לבית המשפט לענייני משפחה ניתן להגיש תביעה עצמאית בענייני הרכוש בהנחה שלא הוגשה קודם תביעה לגירושין לבית הדין הרבני ונכרכה בה תביעה כנה לדון בסוגית הרכוש.

      מה קורה אם לאחר הגירושין הבעל / אישה מקבלים פיצויים, האם מגיע לבן הזוג השני חלק בהם?

      אין בעובדה זו בכדי לשלול את זכאותו של בן הזוג למחצית הרכוש.אך על מנת שבן הזוג לא יבריח נכסים בן הזוג שהנכסים אינם על שמו חייב להגיש בקשה לסעדים זמניים על מנת להבטיח את זכותו בהם וכאמור לשם מניעת הברחתם.

      מה קורה עם חלוקת הרכוש במקרה של בגידה?

      סעיף 8 לחוק יחסי ממון בין בני זוג מסמיך את בית המשפט לקבוע חלוקת רכוש לא שוויונית מטעמי צדק, היינו רשאי הוא על פי בקשת בן הזוג לקבוע שהרכוש לא יתחלק מחצה במחצה אלא על פי יחס אחר שיקבע . עם זאת נקבע בפסיקה כי בעניין חלוקת הרכוש לא תהא השפעה בשל בגידה על חלוקת הרכוש.

      קידום עורכי דין קידום עורכי דין