זקוקים לסיוע משפטי באחד מהתחומים שלנו?

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

    הסדרי ראיה

    המון פעמים דווקא הילדים הופכים להיות הקורבן האמיתי של הגירושין. במקרים רבים- בן זוג אחד משתמש בילדים על מנת למנף ולהתמקח לקידום מטרותיהם שלהם. פנו עוד היום לפירמת עורך דין גירושין ירון גרוס – אנו נלווה אתכם בכל התהליך בצורה מקצועית.

    ככלל ההורים הם האפוטרופוסים הטבעיים של ילדיהם הקטינים.

    כאשר פוקעים חיי הנישואין בין בני זוג השאלה המרכזית שתעלה בדיון בין הצדדים הינה שאלת החזקה של הילדים / ההורה לו נקבע משמורת.

    מטרתם של הסדרי הראיה לקבוע וליתן את הזכות להורה שאינו משמורן להיפגש עם ילדיו הנמצאים בחזקת ההורה המשמורן.

    הצדדים המצויים בהליכי גירושין יכולים לקבוע ביניהם את הסדרי הראיה בהסכם הגירושין ואם אין הם מגיעים לידי הסכמה, הסדר זה יקבע על ידי בית המשפט. בית המשפט בהחלטתו ובתפיסתו יעמיד לנגד עיניו את עקרון טובת הילד.

    לא פעם הסדרי הראיה משמשים לכלי מיקוח בין ההורים וכהפעלת לחץ לחלוקת הרכוש או הפחתת מזונות, כל זאת תוך פגיעה בקטין שנמצא גם כך במערבולת רגשית עקב פירוק התא המשפחתי.

    אין שום סיבה שהילדים יפגעו דרך הסדרי הראייה, אין שום סיבה להשתמש בילדים ככלי מיקוח. פירמת עורך דין גירושין ירון גרוס מתפארת בשנים של ניסיון בתחום הגירושין, פנו אלינו עוד היום! לחצו כאן ליצירת קשר

    הסדרי ראיה – הסדרים נפוצים

    ככלל הסדרי הראיה המקובלים כוללים שני ימי מפגש במהלך יום חול , משעות אחה"צ ועד שעות הערב ושני סופי שבוע המתחילים מיום שישי והכוללים לינה אצל ההורה שאינו משמורן. החגים, כמו כן החופש הגדול, יחולקו בין ההורים באופן השווה ביותר שניתן לבצע , כך שחג אחד דוגמת פסח יהא אצל האב שאינו משמורן וראש השנה אצל ההורה המשמורן וכ"ו.

    יש לציין כי במרבית הפעמים ילדים שהינם רכים בשנים ( שנתיים) בדרך כלל לא ילונו אצל ההורה שאינו משמורן, אך ההורים יכולים להגיע להסכמה לפיה תהא לינה של הקטינים אצל ההורה שאינו המשמורן.

    הסדרי ראיה – אלימות במשפחה, הסתה וסמים

    יתכנו מקרים כאשר קיים חשש מצד הקטין להיפגש עם ההורה שאינו משמורן מטעמים של אלימות או אחרים יכול בית המשפט להורות על מקום מפגש בו יתקיים פיקוח. מקום כזה יכול להוות אף פתרון להורה שאינו משמורן ואין ביכולתו להיפגש עם ילדיו במקום נינוח וראוי.

    מקרים נוספים בהם יש חשש לבטיחותו של הקטין יכולים לכלול מקרי של הסתה כנגד האב המשמורן. עוד דוגמה היא מקרה בו אחד ההורים סובל מבעיית התמכרות כלשהיא. במקרה שכזה המפגש בין ההורה המדובר לקטין יעשה בנוכחות עובדת סוציאלית.

    הפרת הסדרי ראיה

    הפרתם של הסדרי הראיה מתקיימים לעיתים משני ההורים, מחד סירוב ההורה המשמורן לקיים את הסדרי הראיה ,היינו ליתן להורה שאינו משמורן להיפגש עם ילדיו על פי ההסכם, או הורה שאינו משמורן אשר משיב את הילדים באיחור, או לא מגיע לפגישות אשר נקבעו בהסדר.

    יצוין שכל הפרה מקימה עילה למי מהצדדים הנפגש מההפרה להגיש תביעה לבית המשפט כנגד ההורה המפר, דוגמת הטלת קנס, ביטול הסדרי הראיה, להורה שאינו משמורן או ביטול המשמורת, הטלת קנס ועוד להורה המשמורן. חשוב לציין כי הורה משמורן המסרב למסור את הילדים על פי ההסדר חשוף לכך שההורה שאינו משמורן יכול לפנות למשטרה בעניין זה לעזרה מיידית.

    חשוב להדגיש, מאבקים כגון אלה פוגעים בילדים ומשפיעים על המשך חייהם באופן בלתי הפיך, לכן על ההורים, לפסוח על משקעי העבר, להגיע להסכם אצל עורך דין אשר יגדיר מראש פתרונות לסיטואציות אפשריות ולדבוק בהסדר הראיה אשר ימנע בעיות ונזקים אשר יגרמו לילדים.

    עוד בנושא

    תביעת משמורת

    להמשך קריאה

    משמורת אב

    להמשך קריאה

    טובת הילד

    להמשך קריאה

    צפו בתהליך אצל

    עורך דין ירון גרוס

    מקיימים פגישה עם עורך הדין ירון גרוס

    מתחילים בהליך משפטי

    סיום תהליך משפטי

    מחפשים עו"ד מקצועי? ירון גרוס!

    מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

      יש לכם שאלה?

      אצל עורך דין ירון גרוס תמצאו את התשובה

      מה היא הגדרת רכוש משותף?

      כל זכות שניתנת להגדרה באופן כלכלי, רכוש שנצבר במהלך החיים המשותפים של בני הזוג לרבות,דירה, חסכונות,קופות גמל,ביטוחים, קרנות פנסיה, רכבים וכדומה. לגבי זוג שנישא לאחר החלת חוק יחסי ממון לא יבואו בחלוקת הרכוש, רכוש שצבר מי מבני הזוג טרם נישואיו, או מתנות וירושות שנתקבלו בתקופת הנישואין.

      מה קורה אם הוא הצליח ו"רוקן את חשבון הבנק"?

      במקרים כאלה בית המשפט בהתנהגות בן הזוג כסיכול זכויותיו של בן הזוג. ובחלוקת איזון משאבים יראו את הכסף שהוברח כאילו הוא שייך לבן הזוג שזכותו נשללה.

      למי הסמכות לדון בחלוקת רכוש?

      הן לבית המשפט לענייני משפחה והן לבית הדין הרבני הסמכות לדון בסוגית הרכוש. לבית המשפט לענייני משפחה ניתן להגיש תביעה עצמאית בענייני הרכוש בהנחה שלא הוגשה קודם תביעה לגירושין לבית הדין הרבני ונכרכה בה תביעה כנה לדון בסוגית הרכוש.

      מה קורה אם לאחר הגירושין הבעל / אישה מקבלים פיצויים, האם מגיע לבן הזוג השני חלק בהם?

      אין בעובדה זו בכדי לשלול את זכאותו של בן הזוג למחצית הרכוש.אך על מנת שבן הזוג לא יבריח נכסים בן הזוג שהנכסים אינם על שמו חייב להגיש בקשה לסעדים זמניים על מנת להבטיח את זכותו בהם וכאמור לשם מניעת הברחתם.

      מה קורה עם חלוקת הרכוש במקרה של בגידה?

      סעיף 8 לחוק יחסי ממון בין בני זוג מסמיך את בית המשפט לקבוע חלוקת רכוש לא שוויונית מטעמי צדק, היינו רשאי הוא על פי בקשת בן הזוג לקבוע שהרכוש לא יתחלק מחצה במחצה אלא על פי יחס אחר שיקבע . עם זאת נקבע בפסיקה כי בעניין חלוקת הרכוש לא תהא השפעה בשל בגידה על חלוקת הרכוש.

      קידום עורכי דין קידום עורכי דין